Mastroberardino Morabianca - De Grote Hamersma

Mastroberardino

Morabianca 2018
Geproefd op 27 augustus 2020

Irpinia is de streek en Falanghina is de druif. Ik vermeld het er maar even bij, want de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat er weken voorbij gaan zonder dat ik Irpinia in het glas heb. We zitten in Campania, 50 kilometer ten oosten van Napels in het land van de wolf. 

Falanghina werd in de Oudheid gebruikt om de meest prestigieuze wijn die er bestond te maken, falernum. Tegenwoordig is het een prooi voor Mastroberardino die er zeer verdienstelijk wit van bakt. 

'Zoetzurige mandarijntjes, grapefruit, roze pepertjes, de onvermijdelijke citrus, een zuchtje rozemarijn en wat romigheid.' Dat was de omschrijving van oogstjaar 2017. Het nieuwe jaar 2018 staat inmiddels voor de deur en is vol, rijk en intens. Rokerig en pinot gris-achtig. Geeft veel. Onbekend, maar zeker niet onbemind. Stijgt qua score en gaat nu zelfs naar een 9-. Het motto blijft echter gelijk: we want Morabianca! 

wine-score-star
Wit
- Irpinia - Italië
Producent: Mastroberardino falanghina >
13%
vol
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 16.99
wine-score-star
Wit
- Irpinia - Italië
Producent: Mastroberardino
falanghina >
13%
vol
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 16.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.