Papari Valley

3 Qvervi Terraces 2018
Geproefd op 16 november 2020

New kid on the Oostblok. Leverbaar sinds 2016 en meteen al ontdekt door de orange-wine-liefhebbers (en dat contingent groeit snel) in Japan (vooral), Amerika en Frankrijk. Holland drinkt echter nog net een slokje mee. Importeur heeft wat kunnen kopen. Prachtige wijn. Vorig jaar de 2017 beoordeeld. Kloek en kordaat. Toch: de fijnzinnigheid ten top. Groene-theesensatie, walnoten en dito dadels. Gekonfijte abrikoos. Gedroogde appel. Gezouten citroen. Amandelbitters. Zachtjes schurende tannines.

De 2018 meldt zich nu. Is er wat veranderd? Jazeker. Op het etiket van het vorige oogstjaar stond 3 Terraces Qvervi. In dit geval zijn de amfora's, de qvervi's, op het etiket naar voren gerold. En ook de smaak laat zich niet wegduwen. Dadels, verse vijgen, gedroogde buxusblaadjes en yuzu vervolmaken het stilleven. 

wine-score-star
Wit
- Duitsland - Duitsland
Producent: Papari Valley chinuri >rkatsiteli >
12,5%
vol
Biologisch
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 19.50
wine-score-star
Wit
- Duitsland - Duitsland
Producent: Papari Valley
chinuri >rkatsiteli >
12,5%
vol
Biologisch
Natuurwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 19.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.