Dry Elixer. Dat is een misleidende naam. Want je zou kunnen verwachten dat we hier te maken hebben met een Extra Brut of een Brut Nature: een ultiem droge champagne. Maar niets is minder waar. De term Dry of Sec in de champagnestreek betekent namelijk off-dry in het echt.
Denk maar aan de zoete demi-sec. Dan is Sec of Dry dus één stap dichter bij het 'nieuwe normaal' van Brut.
Maar hebben we dan nu ook te maken met zoete herrie? Allerminst! Want Pommery Dry Elixer mag dan wel iets meer suikers bevatten, hij heeft meer structuur, meer volwassenheid en een meer gerijpt karakter. En dat valt goed in de smaak. Denk aan een Franse bakker die net zijn croissantjes uit de oven haalt. Zelf gemaakte appeltjesmoes. En brioche.
"Let them eat cake", she said, just like Marie-Antoinette. Nou niet in combinatie met Dry Elixer graag. Schenk hem liever bij een kalfsrollade, parelhoen of een kalkoen. Vooral de combinatie met cranberrycompote is dan een 'killer'.