Wohlmuth Gelber Muskateller Ried ‘Steinriegl’ - De Grote Hamersma

Wohlmuth

Gelber Muskateller Ried 'Steinriegl' 2019
Geproefd op 8 december 2020

Geen wijnboer of er is wel een 'tegeltje' bij 'm te noteren. Vader en zoon Wohlmuth die in het zuidelijkste wijngebied van Oostenrijk hun domein bestieren, hebben gekozen voor 'Als je van de natuur leeft, zoals wij, moet je hem goed behandelen'. Sympathieke gedachte waar niemand iets tegen kan hebben. Het doet vermoeden dat de heren dan ook biologisch werken. En dat zal dan ook wel zo zijn, maar ik zie geen mededelingen op fles of etiket die dat 'officieel' maken. Wel een aantal logo's: Zertifiziert Nachhaltig Austria. Vegan. En Natura 2000

Hoe dan ook, de wijn smaakt in ieder geval wel als natuurwijn. Afkomstig uit een ongerepte natuur bijkans, omdat de 'Steinriegel' wijngaarden van de heren staan aangeplant op 500 meter hoogte, en een hellingshoek van 78 procent kennen. Daar heb je inderdaad wel moed voor nodig - vandaar hun naam ook? - om daar aan de slag te gaan.

Maar de inspanningen blijken geen vergeefse moeite. Deze Gelber Muskateller is druivig zoals van een muskaat verwacht kan worden, maar zeker niet oppervlakkig. Komt omdat zich onder de oppervlakte van de wijngaard een bodemstructuur van leisteen bevindt. En die strakheid, mineraliteit en pit heeft de wijn meegekregen. Vervlecht dat in gedachten met ananas, wat lychee, marmelade en citrus en je weet zo'n beetje wat je te wachten staat.

Eet er trouwens nog wel eens iemand heel ouderwets meloen met ham? Vegans niet natuurlijk maar juist deze wijn smaakt er erg goed bij. Geschrokken van het prijskaartje? Begin dan eens wat minder ambitieus met hun Kitzeck-Sausal.

wine-score-star
Wit
- Südsteiermark - Oostenrijk
Producent: Wohlmuth gelber muskateller >
12,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 24.95
wine-score-star
Wit
- Südsteiermark - Oostenrijk
Producent: Wohlmuth
gelber muskateller >
12,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 24.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.