Domaine Belluard Les Perles du Mont Blanc - De Grote Hamersma

Domaine Belluard

Les Perles du Mont Blanc
Geproefd op 20 december 2020

Vleck-vondst. Typisch een wijn die bij deze importeur past. Die houdt van boeren die hun kont niet gebruiken om op te gaan zitten maar om tegen de krib te gooien. Neem Dominique Belluard in de Savoie. Wil kleiner groeien. Meer tijd stoppen in minder wijnstokken. Prima. Als-ie dan nog maar voldoende maakt. Pareltjes als deze mousserende Savoie bijvoorbeeld.

Glanzend en stralend. Siddering door smaakpapillen die 37 graden gewend zijn. Les Perles du Mont Blanc. Droogijs. Poedersneeuw. Dankzij de gringetdruif, een vieux cépage autochtone savoyard. Spectaculair verfrissend. Opvallend eigen. Ziltig als de oesters waar-ie bij geschonken kan worden. Krakende bittertjes als van knapperige witte lofblaadjes. Droog als pas gevallen sneeuw. Niet tijdens de ochtendspits op de ring Amsterdam. Op de Mont Blanc. Daar blijft het wat langer liggen. 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Savoie - Frankrijk
Producent: Domaine Belluard gringet >
12,5%
droog
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vleck Wijnen € 25.90
wine-score-star
Wit Mousserend
- Savoie - Frankrijk
Producent: Domaine Belluard
gringet >
12,5%
droog
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vleck Wijnen € 25.90
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.