Wohlmuth

Sauvignon Blanc Ried 'Edelschuh' 2018
Geproefd op 25 december 2020

Edelschuh. Wijngaard anno 1322. Top of the line. Top of the bill.  Daarmee ga je niet kliederen. Respect voor het verleden. Respect voor het terroir. Nog een claim to fame: een van de steilste wijngaarden van Europa met een hellingsgraad van 65 tot 81 graden. Met de hand plukken is noodzakelijk. Soms moet de hulp van een lier ingeroepen worden. Kortom, hou je vast. Dit is wereldklasse. 

Op groot hout opgevoed. Moet je zeker zijn van je zaak. Maar dat is de familie Wohlmut al een tijdje. De eiken opvoeding heeft voor de nodige subtiliteit gezorgd. Volstrekt andere stijl dan de hyperactieve, dauw trappende gemaaid gazon-uitvoeringen. Serene rust deel uitmakend van een prachtig stilleven waarin perziken, passievrucht, peer en inspiratie uit de tropen zijn te bewonderen. Slechts wat zacht kalkgeknisper klinkt. 

wine-score-star
Wit
- Südsteiermark - Oostenrijk
Producent: Wohlmuth sauvignon blanc >
13,5%
medium
Sterwijn
wine-score-star
Wit
- Südsteiermark - Oostenrijk
Producent: Wohlmuth
sauvignon blanc >
13,5%
medium
Sterwijn
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.