Cavalli

Cremello 2018
Geproefd op 7 juni 2021

Interessante blend, met name met dank aan de verdelho, een druif die we toch vooral kennen van good old ouderwetse madera. Enfin, die voelt zich tegenwoordig ook in onversterkte wijn thuis. En steeds vaker zelfs ook buiten Portugal. Hier mag ie optrekken met Zuid-Afrika's knuffeldruif, de chenin blanc en de internationale alleskunner chardonnay.

Hoe dan ook, heeft wijnmaker Craig Barnard er alles aan gedaan om ze ook serieus met elkaar te laten kennismaken. Fermentatie en lagering op nieuw en gebruikt eiken. Plus een extra VIP treatment zelfs voor verdelho met ook nog eens een kort verblijf het door natuurwijnmakers zo geliefde cementen ei. Die inspanningen zijn allemaal niet voor niets geweest. Passievrucht, oranjebittertjes, rijpe perzik en abrikoos,, een vanillevermoeden in room en fijne zuren. Een en ander klinkt allemaal wellicht nadrukkelijk en veel maar Cremello presenteert zich juist bijna schuchter en ingetogen. Zou je aan het paard op het etiket overigens niet zeggen maar het is toch zo. 

Consumentenrichtprijs € 8,00 - € 9,00

John Platter's South African Wine Guide: 4 sterren

Let op! Deze wijn is nog niet te koop in Nederland en zoekt nog een importeur. Meer informatie vind je hier

wine-score-star
Wit
- Stellenbosch - Zuid-Afrika
Te koop bij Prijs
Wijn zoekt importeur € 0.00
wine-score-star
Wit
- Stellenbosch - Zuid-Afrika
Te koop bij Prijs
Wijn zoekt importeur € 0.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.