In het Württembergse deel van het Taubertal blijken Laura Burkhardt en Sebastian Schür te kunnen toveren. Het hooggeëerd publiek wordt sinds hun bundeling van krachten in 2012 vermaakt met sekt van buitengewoon hoog niveau, waarvan de eerste flessen pas in 2018 werden vrijgegeven. Slow sekt, wat je zegt. Maar vanaf het moment dat 'de markt' kennismaakte ging het trouwens snel. BurkhardtSchür wordt aanbevolen door Master of Wine Anne Krebiehl. Gerhard Eichelmann heeft het in zijn gids Deutschlands Weine over de Beste Sekt Collectie 2021. Wijntijdschrift Vinum noemt hun sekt zelfs ‘sensationeel’.
Basis van hun succes vormen de klassieke champagnerassen. In dit geval met pinot meunier. Spontaan vergist, bijna een jaar rijping op droesem op grote vaten en barriques. Rijping op fles: ruim zes jaar op een constante temperatuur van 14 graden. De inspanning en het wachten waard. Meer dan dat. De mousse minzaam maar niet zuinig. Biedt toegang tot rijpe abrikoos, klein rood fruit speelt kiekeboe, banketbakker op zaterdagochtend, romigheid neemt een frisse wending, de afdronk lang schoon en zuiver. Smaakt naar meer. En dat is er ook: zie ook de overige drie sekts van BurkhardtSchür.