Avgvstvs Chardonnay - De Grote Hamersma

Avgvstvs

Chardonnay 2019
Geproefd op 5 januari 2022

Importeur - inderdaad broertjes, drie stuks in getal- die zich helemaal gestort heeft op één wijndomein. We kunnen alleen maar hopen dat het hun hobby is. Van de verkoop van de wijnen van slechts een producent lijkt ons onmogelijk. Te meer omdat het maar een piepkleine, biologische producent is, bekend om zijn microvinificacions, die zijn wijngaarden in de nabijheid van de oude Via Augusta heeft staan, de A2 van de oude Romeinen. 

Zo oud zijn de stokken overigens nog niet: die dateren uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. En die leveren in het geval van deze chardonnay een wijn op met lengte, breedte en diepgang. Zo te proeven is de vertegenwoordiger van nieuw Frans eiken ook de baan opgestuurd en heeft hij de Via Augusta weten te vinden. Toasty, salted caramel, amandeltjes en popcorn met een vanillekroontje. Klinkt als een bezoekje aan de snoepwinkel maar de groentejuwelier laat zich ook niet onbetuigd. Glansperzik, rijpe peer, appelcompote en limoenzest, afgetopt met wat clotted cream. Via via hebben we vernomen dat deze Avgvstvs door de Spaanse vakpers overigens is verkozen tot Beste Chardonnay van het Jaar. 

Nu zijn we ter verificatie daarvan even in de krochten van Google gedoken maar daar hebben we deze claim to fame niet kunnen vinden. Neemt niet weg dat we hier te maken hebben met een wijnmaker die de weg niet is kwijtgeraakt in het ten uitvoer brengen van zijn ambities. 

wine-score-star
Wit
- Penedès - Spanje
Producent: Avgvstvs chardonnay >
13%
medium
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
wine-score-star
Wit
- Penedès - Spanje
Producent: Avgvstvs
chardonnay >
13%
medium
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.