Avgvstvs Malvasia de Sitges - De Grote Hamersma

Avgvstvs

Malvasia de Sitges 2019
Geproefd op 5 januari 2022

Lees meer over Avgvstvus bij de chardonnay. Dit is een van de microvinificacions van deze kleine bio-producent. Malvasia solo. Je treft het sowieso niet vaak. En dat maakt een en ander sowieso extra lollig als je bijna dagelijks wordt overspoeld met chardonnays, sauvignon blancs en verdejos. Enfin. Malvasia. Breed beschikbare druivenfamilie die vanuit Griekenland vaste grond onder de voeten heeft gekregen in Italië en Spanje. Bij Avgvstvs hadden ze in Sitges, in de buurt van de bodega, nog een perceeltje staan dat ooit bedoeld was om zoet wit mee te maken. Maar dat is nu niet bepaald een markt waarvoor de mensen staan te dringen. 

Zodoende besloot de wijnmaker van dienst ook maar eens om een droge variant te maken. En dat doet ie in 2019 nog steeds. Weliswaar niet in forse hoeveelheden (1660 flessen) maar de kwaliteit is meer dan hoopgevend. Gefermenteerd en gelagerd op nieuw hout presenteert zich een bloesemende blanco. Wit fruit en mandarijn. Perzik en honing. Zilt en zuur. Een wappertje rozemarijn en een opgewekte frisheid. Spannend, lekker, onalledaags.

wine-score-star
Wit
- Penedès - Spanje
Producent: Avgvstvs malvasia >
14%
medium
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
wine-score-star
Wit
- Penedès - Spanje
Producent: Avgvstvs
malvasia >
14%
medium
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.