Domaine La Prade élevé en fûts de chêne - De Grote Hamersma

Domaine La Prade

élevé en fûts de chêne 2020
Geproefd op 20 februari 2022

De supermarktschappen staan vol met flessen uit de pays d’Oc. Terecht. Die uitgestrekte appellation in Zuid-Frankrijk levert enorme hoeveelheden vriendelijk fruitige wijnen voor schappelijke prijzen. En terwijl elders in Zuid-Frankrijk de appellationregels inheemse druiven verordonneren, vindt in vin de pays d’oc ook menig vreemdeling een thuis.

Zoals de alomtegenwoordige chardonnay. Heeft het prima naar zin daar, maar helemaal in de wijngaarden van Domaine le Prade. Die geven ‘m de eer die ‘m toekomt, als de witte druif van Bourgogne.

Opulente volrijpe chardonnay opgevoed in eikenhouten vaten. Een geliefd genre, dat alras de grens richting patserig proletendom overschrijdt, maar hier binnen de grenzen van het betamelijke blijft, dankzij ingetogen houtgebruik en fijne zuren. Smaakt een stuk prijziger dan hij is.  Doet denken aan de betere witte bourgogne.

wine-score-star
Wit
- Pays d’Oc - Frankrijk
Producent: Domaine La Prade chardonnay >
14%
vol
wine-score-star
Wit
- Pays d’Oc - Frankrijk
Producent: Domaine La Prade
chardonnay >
14%
vol
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.