Roland Lavantureux Vieilles Vignes - De Grote Hamersma

Roland Lavantureux

Vieilles Vignes 2019
Geproefd op 12 maart 2022

Lavantureux. Avontuur met een vangnet. De wetenschap dat je altijd weer terug kunt vallen op chablis van een hoge kwaliteit voor een sympathieke prijs.. Dronk het in Parijs. Zag het in New York op de wijnkaarten staan van zaken die ertoe doen. En las er een juichend commentaar over in Decanter van wijlen Gerard Basset, onder andere wereldkampioensommelier, Decanter Man of the Year 2014 en Master of Wine, en die bleek er ook niet in te spugen. 

Voilà, hun oude stokken. Meestal een vrijbrief in wijnland om de portemonnee daarmee pootje te lichten. Vieilles vignes? Hup met die prijsverdubbelaar. Bij Lavantureux niet. Maar daar zijn broers Arnaud en David ook al met zijn tweeën. Double duty chablis in dit geval. Geur, smaak en sap in het kwadraat. Witter dan wit fruit. Citrus spattend in een kalkkuiltje met wat witte peper. Fluisterfris laverend tussen groene appel en oesterzilt. Droog als zeezand in augustus. Smaakpapilreanimerend. Oesters? Iemand? 

wine-score-star
Wit
- Chablis - Frankrijk
Producent: Roland Lavantureux chardonnay >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Vojacek Wijnen € 22.95
wine-score-star
Wit
- Chablis - Frankrijk
Producent: Roland Lavantureux
chardonnay >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Vojacek Wijnen € 22.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.