Muré Riesling ‘Calcaires Jaunes’ - De Grote Hamersma

Muré

Riesling ‘Calcaires Jaunes’ 2022
Geproefd op 15 maart 2024

Kritische kenners menen dat riesling uit de Elzas het niet haalt bij de ware, de Duitse riesling. Schuif ze een glas van deze onder de neus. Zie ze verbleken. Stotteren. En excuses maken. Want wijnliefhebbers zijn vrindelijke mensen, die ruiterlijk hun fouten toegeven.

Toegeven dat dit een elzasriesling is op het niveau van de beste Duitse riesling. Rins, druivig, grapefruit. Fraai fruitig, onverbiddelijk qua zuren. Onder dat alles aards. Stenig. Kalk, krijt. Vandaar die naam: Calcaires Jaunes. Het gele kalksteen in de nabijheid van Rouffach op de uitlopers van de Vogezen waar de twaalfde generatie Muré deze prachtriesling maakt.

En dat doen ze puurnatuur natuurlijk. Biologisch. Biodynamisch. Toch lijkt het alsof in de nabijheid van het glas een diesel blij staat te ronken.

Dat is pétrol, (officieel de geur van norisoprenoide hydrocarbon 1,1,6-trimethyl-1,2-dihydronaphtalene, voor intimi TDN), zo kenmerkend voor riesling. Voor de ware riesling.

wine-score-star
Wit
- Alsace - Frankrijk
Producent: Muré riesling >
12,5%
medium
Biologisch
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 19.95
wine-score-star
Wit
- Alsace - Frankrijk
Producent: Muré
riesling >
12,5%
medium
Biologisch
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 19.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.