Les Champs de l’Abbaye Les Sous Roches - De Grote Hamersma

Les Champs de l’Abbaye

Les Sous Roches 2019
Geproefd op 8 mei 2022

Oude wijnboeken, slordige kenners en verwaten snobs weten het precies: de ware bourgognes komen uit de Côte d’Or, uit het gouden centrum van Bourgogne. Alles daarbuiten is van minder belang, ‘Hooguit aardig’. ‘Sympathieke landwijntjes.’

Onovertroffen inderdaad, een chambertin of meursault, een montrachet of corton, maar ook volstrekt onbetaalbaar. En dan zijn er ook bourgognes van naam van producenten die het wat minder nauw nemen met de kwaliteit.

Wij gaan juist graag buurten net buiten de Côte d’Or, zoals hier in Monthelie, in de Côte Chalonnaise, net onder de Côte d’Or. Wie daar naam wil maken, kan dat alleen maar doen door heel goed wijn te maken, want van de naam Monthelie moet je het niet hebben. De wijnsnob betaalt liever voor een slordig gemaakte puligny dan voor een voorbeeldig gemaakte monthelie.

Gelukkig maar. Drinken wij die monthelie lekker op. Want wat een wijn. Chardonnay met een verfijning en karakter, een subtiliteit die je alleen in Bourgogne vindt. Ook in de buitenwijken.

wine-score-star
Wit
- Monthélie - Frankrijk
Producent: Les Champs de l’Abbaye chardonnay >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 43.60
wine-score-star
Wit
- Monthélie - Frankrijk
Producent: Les Champs de l’Abbaye
chardonnay >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 43.60
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.