Finocchi

Incrocio Bruni 54 2020
Geproefd op 29 mei 2022

Wat het mengen, mixen, blenden, assembleren van wijn betreft bestaan er verschillende opvattingen, maar de meesten huldigen toch het standpunt dat je daar niet jong genoeg mee kunt beginnen.

En dan hebben we het niet over de leeftijd van de wijnmaker, maar van de wijn. Een vriend van ons probeert het graag. Als een wijn ‘m niet bevalt, giet hij er een scheutje bij van een andere, om te zien of het zo beter smaakt. Zelden.

De wijnmaker combineert de wijnen van verschillende druiven dan ook al tijdens het wijnmaken. Als de druif nog bezig is wijn te worden, of net wijn is geworden. Dan komen de geuren, smaken, karakters mooi samen en krijg je - als alles goed gaat - wat je wilt bereiken met dat assembleren: dat het geheel meer is dan de som der delen.

De Italiaanse druivenprofessor Bruni, opa van de wijnmakers hier, ging nog een stap verder: hij kruiste de druiven. Assembleerde dus voordat er wijn was. Zijn schepping, Incrocio Bruni 54, is een wijnstok, een druif, die een kruising is van verdicchio en sauvignon.

En het resultaat mag er wezen: de frisse voorjaarsgeuren van sauvignon, de kruidige geuren van de verdicchio, ze gaan hier perfect samen.

wine-score-star
Wit
- Marche - Italië
Producent: Finocchi incrocio bruni 54 >
14%
medium
Te koop bij Prijs
Devinita € 11.95
wine-score-star
Wit
- Marche - Italië
Producent: Finocchi
incrocio bruni 54 >
14%
medium
Te koop bij Prijs
Devinita € 11.95