Raymond Chardonnay ‘R Collection’ Lot 3 - De Grote Hamersma

Raymond

Chardonnay 'R Collection' Lot 3 2020
Geproefd op 3 juli 2022

Het domein van Jean-Charles Boisset in Napa. Daar woont-ie niet alleen. Mevrouw Boisset heet van zichzelf Gina Gallo, Californisch wijnmeisje van oorsprong. Want kleindochter van Julio Gallo, de man die, samen met broer Ernest, E & J Gallo heeft opgericht, een van de grootste wijnbedrijven ter wereld. Kortom, die hoeven nooit naar de avondwinkel om een fles te halen als er onverwachte visite komt. 

Want er ligt vast wel een fles in de gangkast. Zoals wellicht deze R Collection, by Raymond, Lot No 3. Klinkt geheimzinnig, is bij nader inzien duidelijk. Raymond mikt niet al z’n chardonnaydruiven bijelkaar, hij maakt er verschillende wijnen. Al naar rijpheid van de druiven, de staat van de wijngaard, z’n bevinden na proeven en keuren, wikken en wegen.

Hij maakt, zoals ze dat in Frankrijk noemen, diverse cuvée’s.

Deze is rijk en machtig, degelijk opgevoed op nieuw hout, en tegelijk fijn en sierlijk van zuren, fris en opgewekt van smaak. Raymond heeft zich duidelijk laten inspireren door vele bourgognecuvée’s.

wine-score-star
Wit
- California - Verenigde Staten
Producent: Raymond chardonnay >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 14.99
wine-score-star
Wit
- California - Verenigde Staten
Producent: Raymond
chardonnay >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 14.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.