Slakje op het etiket. Lekker erbij? Geen idee. We zouden eerder aan witte bourgogne denken. Klassiek een-tweetje. Het 'huisdiertje' fungeert hier als logo van de Slow Food beweging. Inderdaad, dat is de club die er niet van houdt om de ingrediënten voor eten en drinken uit de grond te haasten. Die gedachte hangen ze ook bij Mantlerhof aan, een voormalige kloosterboerderij die al sinds 1365 in de kalme handen is van de familie Mantler.
Van de 15 hectare wijngaard die deze bezit is een deel aangeplant met de onvermijdelijke grüner veltliner. Die heel erg goed is overigens. Wij kunnen het weten, want we hebben er verschillende geproefd en meer dan akkoord bevonden voor digitale vereeuwiging in De Grote Hamersma. Ook hun roter veltliner valt deze eer te beurt. Mandarijn in het klein. Een suikerspin trekt draden karamel van passievrucht naar mango in een poging een honingbij te kunnen invlechten. Rijpe appel en wat rozijn. Een zuchtje zuren. Een zucht onzerzijds: grote wijn.