Mantlerhof Roter Veltliner Ried ‘Reisenthal’ - De Grote Hamersma

Mantlerhof

Roter Veltliner Ried 'Reisenthal' 2021
Geproefd op 28 juli 2022

Slakje op het etiket. Lekker erbij? Geen idee. We zouden eerder aan witte bourgogne denken. Klassiek een-tweetje. Het 'huisdiertje' fungeert hier als logo van de Slow Food beweging. Inderdaad, dat is de club die er niet van houdt om de ingrediënten voor eten en drinken uit de grond te haasten. Die gedachte hangen ze ook bij Mantlerhof aan, een voormalige kloosterboerderij die al sinds 1365 in de kalme handen is van de familie Mantler. 

Van de 15 hectare wijngaard die deze bezit is een deel aangeplant met de onvermijdelijke grüner veltliner. Die heel erg goed is overigens. Wij kunnen het weten, want we hebben er verschillende geproefd en meer dan akkoord bevonden voor digitale vereeuwiging in De Grote Hamersma. Ook hun roter veltliner valt deze eer te beurt. Mandarijn in het klein. Een suikerspin trekt draden karamel van passievrucht naar mango in een poging een honingbij te kunnen invlechten. Rijpe appel en wat rozijn. Een zuchtje zuren. Een zucht onzerzijds: grote wijn. 

wine-score-star
Wit
- Niederösterreich - Oostenrijk
Producent: Mantlerhof roter veltliner >
13,5%
medium
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 36.95
wine-score-star
Wit
- Niederösterreich - Oostenrijk
Producent: Mantlerhof
roter veltliner >
13,5%
medium
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 36.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.