Quinta de Chocapalha Arinto - De Grote Hamersma

Quinta de Chocapalha

Arinto 2020
Geproefd op 7 augustus 2022

Veel Portugees wit is vervaardigd van een intrigerende en verwarrende hoeveelheid druiven, waarvan de meeste zelfs de meest enthousiaste wijnliefhebber onbekend zijn, dus we waren reuze blij dat deze overzichtelijk arinto heet omdat hij, nog overzichtelijker, gemaakt is van 100% arintodruif.

Daar houdt de overzichtelijkheid op, want er blijken meer arintodruiven te zijn. Eentje uit de Dão, die eigenlijk een druif uit de grote malvasiafamilie is, eentje die eigenlijk tempranillo is en dus donker en zeker niet deze, en eentje die uit Bucelas komt, dat ten noorden van Lissabon ligt.

Dat is waarschijnlijk deze. Want we zijn hier in de wijngaarden rond Lissabon, en die arinto uit Bucelas komt ook voor in vinho verde, en deze witte heeft ook dat voorjaarsfrisse, iets zilte, en opgewekte waardoor je net als bij goede vinho verde ineens enorme trek krijgt in mosselen of andere schelpdieren die vers uit zee zijn gevist.

Naast de geuren van dauw en druiven bespeuren we ook iets kruidig, iets stenigs, en we raden iedereen die van sauvignon houdt van harte aan deze arinto eens in te schenken. Net zo fris, maar dan lekker anders.

wine-score-star
Wit
- Lisboa - Portugal
Producent: Quinta de Chocapalha arinto >
12,5%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 9.90
wine-score-star
Wit
- Lisboa - Portugal
Producent: Quinta de Chocapalha
arinto >
12,5%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 9.90
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.