Sancerre en pouilly, je vindt ze overal. In bijna iedere wijnwinkel, op de kaart van de dorpskroeg tot de Michelinsterrenzaak. Sauvignon blanc op z’n bekendst.
Lang niet altijd op z’n best. Want menig boer in Sancerre en Pouilly weet dat de wijn toch wel duur wordt betaald, dus levert liever kwantiteit dan kwaliteit.
Slechts een enkele importeur is zo kien wat verder te kijken dan z’n wijnneus lang is, verder te speuren langs die lange Loire. Want er wordt meer sauvignonwijn gemaakt. En in een appellation als Touraine kun je je wijn niet verkopen op de bekende naam. Wil je daar opvallen, dan moet je kwaliteit leveren.
Sauvignon die meer is dan voorjaarsfris. Sauvignon met diepgang. Sauvignon waarin je de wijngaardgrond van kalk en krijt proeft onder het fruit, de geuren die aan lentemorgens, dauw en de belofte van mooi weer doen denken.
Zo’n sauvignon maken ze hier. Michelinsterrenwaardig. Hamersmasterrenwaardig.