Les Souterrains Sauvignon Blanc - De Grote Hamersma

Les Souterrains

Sauvignon Blanc 2021
Geproefd op 30 augustus 2022

Sancerre en pouilly, je vindt ze overal. In bijna iedere wijnwinkel, op de kaart van de dorpskroeg tot de Michelinsterrenzaak. Sauvignon blanc op z’n bekendst. 

Lang niet altijd op z’n best. Want menig boer in Sancerre en Pouilly weet dat de wijn toch wel duur wordt betaald, dus levert liever kwantiteit dan kwaliteit.

Slechts een enkele importeur is zo kien wat verder te kijken dan z’n wijnneus lang is, verder te speuren langs die lange Loire. Want er wordt meer sauvignonwijn gemaakt. En in een appellation als Touraine kun je je wijn niet verkopen op de bekende naam. Wil je daar opvallen, dan moet je kwaliteit leveren.

Sauvignon die meer is dan voorjaarsfris. Sauvignon met diepgang. Sauvignon waarin je de wijngaardgrond van kalk en krijt proeft onder het fruit, de geuren die aan lentemorgens, dauw en de belofte van mooi weer doen denken.

Zo’n sauvignon maken ze hier. Michelinsterrenwaardig. Hamersmasterrenwaardig.

wine-score-star
Wit
- Touraine - Frankrijk
Producent: Les Souterrains sauvignon blanc >
12,5%
medium
Sterwijn
Terra Vitis
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 10.50
wine-score-star
Wit
- Touraine - Frankrijk
Producent: Les Souterrains
sauvignon blanc >
12,5%
medium
Sterwijn
Terra Vitis
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 10.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.