Winzer Krems ‘Kellermeister Privat’ Ried Kremser Goldberg - De Grote Hamersma

Winzer Krems

'Kellermeister Privat' Ried Kremser Goldberg 2021
Geproefd op 30 augustus 2022

Wat een mondvol! De wijn, en de naam. Kellermeister Privat, Ried Kremser Goldberg. Duidelijk niet zomaar de eerste de beste grüner veltliner. Nee, niet door dat Kellermeister Privat. Dat kan iedereen op z’n etiket zetten, dat dit het privaat is van de kelderbaas.

Maar zet zomaar Ried op je etiket, en je krijgt de appellationpolitie achter je aan. En dat wil je niet, want de wijnwetgeving is heel streng in Oostenrijk. 

Ried mag je alleen maar op het etiket zetten als de bijbehorende wijn echt van een bepaalde wijngaard komt. Een bijzondere wijngaard, die in het strenge Oostenrijkse appellationsysteem staat, die precies afgebakend is. Dan alleen mag de wijnboer Ried plus de naam van de wijngaard op het etiket zetten - als in die fles wijn zit van louter druiven uit die wijngaard.

En dat die wijngaard door de strenge keuring is gekomen, dat ruik je, dat proef je. Echt een grüner veltliner, fris en kruidig van geur, die doet denken aan druiven met de dauw erop, maar dan een grüner veltliner met diepgang, met een rijkdom aan pittige geuren en smaken onder z’n gemoedelijke bloesemgeuren en z’n rijpe fruit, en een afdronk lang genoeg om ons bij te blijven tijdens het tiepen van dit hele verhaal. 

wine-score-star
Wit
- Kremstal - Oostenrijk
Producent: Winzer Krems grüner veltliner >
13%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 12.49
wine-score-star
Wit
- Kremstal - Oostenrijk
Producent: Winzer Krems
grüner veltliner >
13%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 12.49
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.