Les Roches Blanches Sauvignon Blanc - De Grote Hamersma

Les Roches Blanches

Sauvignon Blanc 2022
Geproefd op 18 februari 2023

Een bordeaux in een bourgognefles! Daar moesten we even van bijkomen. Niet dat we nou zo traditioneel zijn, maar je leeft toch graag met bepaalde zekerheden. Zoals dat bordeaux in zo’n statige cilindervormige fles woont.

Een glaasje van de inhoud echter zette alles weer recht. Een deftige en tevens innemende bordeaux. Duur smakend, innemend van prijs. De frisse voorjaarsgeuren van druif sauvignon, maar niet te opdringerig. Opgewekte zuren, maar ook veel rijp fruit. Een charmeur, doch geenszins oppervlakkig.

En onder het fruit het karakter van de wijngaard. Van de bodem. De laag van de fossiele oesterschelpen, de roches blanches, de witte rotsen, het witte gesteente. Die kalk- en krijtachtergrond die je ook in sancerre en chablis proeft.

Een bordeaux in een vreemde fles, maar met de juiste inhoud. Ook dit jaar weer. En bovendien met de juiste houding ten opzichte van natuur en omgeving. Dit jaar met het goedkeuringsvignet Haute Valeur Environnementale

wine-score-star
Wit
- Bordeaux - Frankrijk
Producent: Les Roches Blanches sauvignon blanc >
12,5%
licht
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Colaris € 9.95
wine-score-star
Wit
- Bordeaux - Frankrijk
Producent: Les Roches Blanches
sauvignon blanc >
12,5%
licht
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Colaris € 9.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.