Weingut Weixelbaum Anno Dazumal… - De Grote Hamersma

Weingut Weixelbaum

Anno Dazumal... 2015
Geproefd op 31 maart 2023

Anno Dazumal. Vrij vertaald: zoals het vroeger werd gemaakt. We gaan dan even terug naar de 19e eeuw. Druiven worden laat geoogst en vergisten spontaan. De wijn rijpt twee jaar op eiken (en dat is niet gebruikelijk voor grüner veltliner) en gaat ongefilterd de fles in. Wordt dan ook niet ieder jaar gemaakt en de opbrengsten zijn klein. Op de proeftafel verschijnt een van de 2458 flessen die zijn geproduceerd. Daar moet je inderdaad even je portemonnee voor trekken, maar dan krijg je ook wat.

We hebben - let u even op - grüner veltliner in het glas uit 2015. Voor iedereen die denkt dat grüner veltliner een grappige supermarktwijn is: proef dit en ontdek het potentieel van deze druif. Eerlijk is eerlijk, we weten allemaal dat grüner veltliner zuren heeft, en dat die zuren de kapstok zijn, waaraan deze wijn kan rijpen. Maar dat je dan dit kan krijgen... Daar neem ik mijn petje voor af. Chapeau aan de familie Weixelbaum. Het type wijn waardoor je het gevoel hebt dat je een eeuw te laat bent geboren.

Hij heeft de rijkdom zoals een riesling, de vulling van een pinot blanc en is zacht als een top-Bourgogne. Zingende zuren, perzik, lychee, zwart-witjes, witte peper en toch... rank.

Serieus grote wijn. En tsja, als ik het zo opschrijf is die €46,- eigenlijk een koopje.

wine-score-star
Wit
- Kamptal - Oostenrijk
Producent: Weingut Weixelbaum grüner veltliner >
13,5%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 46.00
wine-score-star
Wit
- Kamptal - Oostenrijk
Producent: Weingut Weixelbaum
grüner veltliner >
13,5%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 46.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.