Weingut Familie Schuster Grüner Veltliner - De Grote Hamersma

Weingut Familie Schuster

Grüner Veltliner 2022
Geproefd op 26 april 2023

Alle grüner veltliners lijken op elkaar, en toch zijn ze allemaal anders. Er zijn slordig gemaakte met zuren als roestig prikkeldraad, overjarige die verlept zijn, slanke en mollige. Veltliners met te veel zuren of juist te weinig. De ene geurt pittig en peperiger, de ander zacht en lieflijk naar bloesem.

Dat zit ‘m in de wijngaard, het weer, de zorg van de wijnboer en duizend kleine details.

De familie Schuster heeft oog voor al die details, vertroetelt hun biologische druiven, maakt wijn met zorg en aandacht.

Dan krijg je grüner veltliner als deze. Grüner veltliner die meer heeft, meer geeft. Grüner veltliner waardoor je blij opkijkt: dit smaakt naar meer!

Lentefris, voorjaarsgroen. Rank, kittig. Geuren van appel en citrus; van een pittige frisse voorjaarsochtend; er is nog wat nachtvorst geweest, een piets rijp ligt op de velden, maar de lente lokt. En bij wijze van slotakkoord schalt de loftrompet voor de sappige witlofbittertjes die de finale inluiden. 

wine-score-star
Wit
- Wagram - Oostenrijk
Producent: Weingut Familie Schuster grüner veltliner >
12,5%
licht
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinify € 14.95
wine-score-star
Wit
- Wagram - Oostenrijk
Producent: Weingut Familie Schuster
grüner veltliner >
12,5%
licht
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinify € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.