Marc Josten Sauvignon Blanc ‘Schiefer’ - De Grote Hamersma

Marc Josten

Sauvignon Blanc ‘Schiefer’ 2021
Geproefd op 27 april 2023

Al eens eerder met deze baasjes kennis gemaakt. Twee wijnmakers en het beste uit twee werelden. Jonge honden Josten & Klein verenigden hun krachten om – uniek – op één domein wijn te gaan maken uit twee verschillende regio’s: rosé en spätburgunder in de Ahr en riesling en sauvignon blanc in de Mittelrhein.

Twee Duitse bladen van kaliber toonden zich onder de indruk. De Duitse Gault&Millau-gids riep het duo uit tot ‘Entdeckung des Jahres’.

En het toonaangevende Falstaff besloot een duit in het zakje te doen door Josten & Klein tot ‘Newcomer des Jahres’ te bestempelen.

Maar wat denk je? Ze hebben een voorbeeld genomen aan Nick & Simon. Niet dat ze plotseling zijn gaan zingen. Nee, ook zij zijn uit elkaar. Snikkie, snikkie...

Houdt het nou dan plots ook allemaal op?

Gelukkig niet. In ieder geval is Marc Josten doorgegaan. En die scoorde solo wat ons betreft meteen een megahit met deze sauvignon blanc vom Schiefer. Bitter in de mond maakt het hart gezond, en de dorst daarnaar onlesbaar. Krakend mineraal. Een filigrein van witlof, grapefruit, rabarber en kruisbessen. Een tonicum met een spatje marmelade, yuzuzest en limoenzest.

Josten, wat mag dat kosten? Nog geen zestien euro? Ster.

wine-score-star
Wit
- Mittelrhein - Duitsland
Producent: Marc Josten sauvignon blanc >
12,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 17.00
wine-score-star
Wit
- Mittelrhein - Duitsland
Producent: Marc Josten
sauvignon blanc >
12,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 17.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.