J. de Villebois Sauvignon Blanc - De Grote Hamersma

J. de Villebois

Sauvignon Blanc 2022
Geproefd op 23 juni 2023

Joost van der Does de Willebois was voorzitter van de Amsterdamse beurs. Inmiddels ruim tien jaar later timmert hij lekker aan de weg in de Loire. Doet vooral in sauvignon. En doet waar hij goed in is.

Deze textbook Loire-sauvignon heeft een ingetogen oude wereld stijl. Maar is wel knisperfris met Granny Smith die nipt van haar citroentje terwijl het gras net gemaaid is. Kruisbesje erbij. Mankeert niets aan. Keurig.

Dat gold ook al voor de sancerre van Villebois, maar deze wat eenvoudigere sauvignon uit de Val de Loire is ook geschikt voor de wat kleinere beurs. Joost mag 't weten. En met de 2022 weet hij wederom een prestatie van formaat neer te zetten. Wordt welbeschouwd ieder oogstjaar beter. Opvallend: is niet kostbaarder geworden ten opzichte van de vorige editie. Levert zodoende een Ster-notering op.

wine-score-star
Wit
- Val de Loire - Frankrijk
Producent: J. de Villebois sauvignon blanc >
12%
licht
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 9.99
wine-score-star
Wit
- Val de Loire - Frankrijk
Producent: J. de Villebois
sauvignon blanc >
12%
licht
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 9.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.