Ilauri Passerina ‘Neola’ - De Grote Hamersma

Ilauri

Passerina ‘Neola’ 2022
Geproefd op 2 juli 2023

Ilauri. Domein dat vernoemd is naar de laurierbomen die hier vroeger op de plek stonden waren inmiddels de wijnranken staan. Check: het is in ieder geval nog een agrarische bestemming. En bovendien van een soort waarvoor geen uitkoopregeling in de maak is. Nog niet: op het moment van schrijven buigt de EU in Brussel zich over de maatregelen en vergoedingen voor crisisdistillatie in de drie grootste wijnproducerende landen in Europa: Italië, Frankrijk en Spanje. In deze volgorde bovendien de drie grootste ter wereld. Kort en goed komt er op neer dat er te veel wordt geproduceerd en beduidend minder wordt gedronken. Ter geruststelling: die distillatiedrang heeft zich gericht op 'de onderkant' van de markt. En daar bevindt Ilauri zich niet. 

Daar wordt nog voluit gepronkt ook met een lauwerkrans op het etiket, het symbool van de overwinning. In dit geval voor een passerina, vol dadendrang, pit en kracht. Gouderenet, witte besjes, niet geroosterde amandelen, snipper venkel en sappige bitters. Serveer er een dorade met kappertjes, citroen en...een laurierblaadje bij en harmonie valt je ten deel. 

wine-score-star
Wit
- Abruzzo - Italië
Producent: Ilauri passerina >
12,5%
medium
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 10.75
wine-score-star
Wit
- Abruzzo - Italië
Producent: Ilauri
passerina >
12,5%
medium
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 10.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.