Cantina Gorgo Summa - De Grote Hamersma

Cantina Gorgo

Summa 2021
Geproefd op 2 juli 2023

Cantina waar we graag komen. Respect voor het oude. Begrip voor het hedendaagse. Resulteert in goede wijn. Deze is afkomstig van wijngaarden op de hoogste plek van het domein (Summa), daar is het fijn uitkijken op het aanpalende Gardameer. Leuk om te zien hoe daar de watervliegtuigen af en aan vliegen. Van oudsher is het lago di Garda de favoriete start- en landingsbaan voor dergelijke machines. En eerlijk is eerlijk: dat is toch heel wat anders dan in- en opstappen op Lelystad Airport. Mocht het ooit nog van komen overigens. 

Enfin, dit geheel terzijde. Laten we wat gaan drinken: custoza superiore, het beste wit dat deze DOC te bieden heeft. Mede met dank aan de inspanningen van de firma Gorgo. Pittig, vief, fris en fijn. Perzikvlees en perzikpitbittertjes, wat gele pruimen, en een beetje anijs. Peer, rijpe appel, meloen en een limoensap-spatje. Pront en monter. Dorstlessend en eetlustopwekkend. Komt goed uit. Eigenaresse Roberta Bricolo maakt namelijk ook bijzonder goede tortellini.

wine-score-star
Wit
- Custoza Superiore - Italië
Producent: Cantina Gorgo cortese >garganega >trebbiano >
13%
licht
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 18.50
wine-score-star
Wit
- Custoza Superiore - Italië
Producent: Cantina Gorgo
cortese >garganega >trebbiano >
13%
licht
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 18.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.