Collestefano Verdicchio di Matelica - De Grote Hamersma

Collestefano

Verdicchio di Matelica 2022
Geproefd op 8 juli 2023

Zo fijn, van die boeren die zonder enige vorm van pretentie het allerbeste maken. 

Neem zo'n heldere, loepzuivere verdicchio van Fabio Marchionni. Volgens Vinoblesse, de ontdekkers van dit lekkers, maakt hij zijn wijn 'volgens de Duitse school': klare wijn zonder rafelrandjes, op rvs opgevoed. Also, stimmt und dass gefällt uns. En dat te bedenken dat voor Fabio wijn meer was voor iets erbij naast het graan, de aardbeien en alle andere dingen die een boer zoal verbouwt. 

Inmiddels heeft ie aan zijn repuatie gebouwd en geniet ie wereldfaam met 5 keer 3-sterren in Gambero Rosso en 'Italy's best buy of all time' volgens Decanter, dat fijne wijnblaadje aan de andere kant van de plas. Voor de verandering eens niet uit warme Jesi, je weet wel van die kneuterige amfoorflessen, maar uit het koelere hooggelegen Matelica. 

Warme citroen, zachte verveine, vrolijke veldbloemen, een gemberpepertje, een perzikpartje, kwinkelerende zuren dit jaar, opwekkend en een knisperend ziltig-bittertje na. 

Fabelhaft!

wine-score-star
Wit
- Verdicchio di Matelica - Italië
Producent: Collestefano verdicchio >
12,5%
licht
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinoblesse € 12.50
wine-score-star
Wit
- Verdicchio di Matelica - Italië
Producent: Collestefano
verdicchio >
12,5%
licht
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinoblesse € 12.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.