Thomas Pico Pattes Loup - De Grote Hamersma

Thomas Pico

Pattes Loup 2020
Geproefd op 13 juli 2023

Thomas Pico in Chablis komt structureel wijn tekort. Populair wereldwijd. Toch is 'Op is Op' zijn middlename. Hij maakt alleen wat ie echt goed kan maken. Pico, zo je wilt. 

De Franse wijngidsen schetteren trots en chauvinistisch. En ook elders hebben ze zijn talent ontdekt. Bij Wine Spectator, Robert Parker en driesterrenrestaurants. Bij De Grote Hamersma trouwens ook. We beoordelen, proeven (en drinken) zijn verschillende cuvées al jaren. Eigenlijk al sinds Vinoblesse ’m voor Nederland ontdekte, via zijn eerste proeve van bekwaamheid, destijds de 2013 oogst van deze Pattes Loup. 

Pico weet, van de oude stokken die hij ooit van zijn stokoude opa heeft gekregen, de mooiste chablis te maken. Gunt zijn fruit de druifeigen gisten. Filtert niet, gebruikt niet of nauwelijks sulfiet, voedt op op Oeufs Nomblot, cementen eieren die zorgen voor een langzame vergisting met een heel geleidelijke oxidatie. Proeven doen we ook daarom weer met plezier. Ondanks de hitte van 2020 strak, krak, droog, schoon, mineraal, precies, puntig, smaakpapilreanimerend, wild, kalk en zacht, witlofbitterig en zuren. Dit is chablis, oui oui

wine-score-star
Wit
- Chablis - Frankrijk
Producent: Thomas Pico chardonnay >
12,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinoblesse € 34.50
wine-score-star
Wit
- Chablis - Frankrijk
Producent: Thomas Pico
chardonnay >
12,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vinoblesse € 34.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.