Bell Cros La Figaflor - De Grote Hamersma

Bell Cros

La Figaflor 2022
Geproefd op 17 juli 2023

Kijk aan, daar hebben we er weer eens eentje. Of beter gezegd: twee. Het Zweedse echtpaar Ann & Peter Skoglund had hun bedrijf verkocht, overwoog met een deel van de centjes een buitenhuis te kopen in de buurt van het door hen zo geliefde Barcelona om te eindigen met de acquisitie van een wijndomein. Het motto 'Weet je hoe je een klein fortuin maken in de wijnindustrie? Dan moet je met een groot fortuin beginnen,' was hen waarschijnlijk onbekend. 

Enfin, de zaken voortvarend aangepakt. Ze werden met open armen ontvangen door de gemeenschap, vooral toen deze zag dat ze een en ander serieus namen door wijnmaker Joan Asens aan zich te verbinden. Een man met de bijnaam 'Crac', grofweg te vertalen als genie, een status die Asens onderstreepte met zijn uitverkiezing in 2019 tot wijnmaker van het jaar in Catalonië. 

En, werpt zulks nou een beetje zijn vruchten af? Zeker als het gaat om het resultaat van deze met deze hand geplukte garnacha blanca. Sappig en voor zo'n vaak toch wat brave druif niet schromend om zich nadrukkelijk te presenteren. Er is sap. Er is pit & drive. Er verschijnt grapefruit aan den einder, er kan een kruisje achter kruisbessen nota bene, er is een bewijs van anijs en zonnige kruiderij en er pinkelen tinkelende zuren. 

wine-score-star
Wit
- Montsant - Spanje
Producent: Bell Cros garnacha blanca >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 17.50
wine-score-star
Wit
- Montsant - Spanje
Producent: Bell Cros
garnacha blanca >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Karakter Wijnimport € 17.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.