Le Mas de Vessière Grenache Blanc-Muscat - De Grote Hamersma

Le Mas de Vessière

Grenache Blanc-Muscat 2022
Geproefd op 22 juli 2023

All in the family. Ooit was het domein in bezit van madame Lucie de Vessière die trouwde met monsieur Theulon. In 1975 nam een volgende generatie, Philippe Theulon, het stokje over. Vanwege zijn studie oenologie werd dat later een wijnstokje. 

Eerste oogst: 1978, bedoeld voor eigen consumptie. Maar dat smaakte naar meer. En niet alleen bij de Theulons. 'Frankrijk' volgde, zo ook 'de wereld'. 

Philippe werd zoon Vincent, studeerde ook oenologie en bracht het geleerde onder andere eerst in de praktijk in Napa Valley. Inmiddels met vrouwlief Lucie (inderdaad, ook een Lucie) sinds 2007 de baas van het spul. Tilde het wijngaardenieren van biologisch naar biodynamisch en heeft 65 hectaren waar de natuur gerespecteerd wordt. 

En dat geldt ook voor de smaakpapillen van de liefhebbers van een pure, ongerepte blanc. Zonnig, druivig (met dank aan de muscat) ananasserig en rijpe peer en appel. Tijm flirt met rozemarijn. Een sinaasappelschilletje knipoogt. Een zachte ronding dient zich aan en milde zuren zwijmelen mee.  

wine-score-star
Wit
- Pays d’Oc - Frankrijk
Producent: Le Mas de Vessière grenache blanc >muscat >
13,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Demeter
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bosman Wijnkopers € 9.95
wine-score-star
Wit
- Pays d’Oc - Frankrijk
Producent: Le Mas de Vessière
grenache blanc >muscat >
13,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Demeter
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bosman Wijnkopers € 9.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.