Tesela by Clunia Albillo - De Grote Hamersma

Tesela by Clunia

Albillo 2022
Geproefd op 15 maart 2024

Voor ons geen onbekende, deze blij makende Spanjaard, we kennen ‘m al een aantal oogstjaren, maar toch, als we ‘m weer in ons glas tegengekomen zijn we behalve blij ook verrast. Dat dit ooit beschouwd werd als een tafeldruif. Een druif om te eten. Veel erger kun je van een wijndruif niet zeggen.

Zeker in dit geval. Want wat geeft albillo hier een verrukkelijke wijn. Lentefris, kruidig, vol fruit. Vrolijk, met een deftige sjieksmakende vleug hout. Plezant om te drinken, maar geeft ook stof tot overpeinzing.

Overpeinzing over de druif zelf. Albillo wordt al genoemd in 15e eeuw, en er zijn verschillende albillo’s, in diverse Spaanse regio’s, ieder met hun eigen achternaam. Maar als er alleen albillo op het etiket staat, zoals hier, hebben we van doen met de albillo real – die om het overpeinzen niet te makkelijk te maken her en der onder verschillende namen te vinden is.

En tijdens al deze overpeinzingen blijft de afdronk nog steeds hangen. Proeven we dat fraaie fruit, dat fijne rinse spoortje citrus, dat vrolijke bittertje, dat zonnige landelijke karakter met pit, beet en diepte.

wine-score-star
Wit
- Castilla y León - Spanje
Producent: Tesela by Clunia albillo >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 15.95
wine-score-star
Wit
- Castilla y León - Spanje
Producent: Tesela by Clunia
albillo >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 15.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.