Sint Catharinadal Norbertus - De Grote Hamersma

Sint Catharinadal

Norbertus 2022
Geproefd op 13 augustus 2023

Welkom in het oudste vrouwenklooster van Nederland. Vrouwenklooster? Vrouwenklooster? Mag dat nog? Ja, het begrip klooster, dat ligt niet onder het vergrootglas. Maar: vrouwen... Enfin. Dat klooster is al lang voordat daar discussie over ontstond opgericht en de wijn is vervolgens vernoemd naar Norbertus, de stichter van de Norbertijner Orde. Dat dit een man was en dat de Norbertijnen ook wel witheren (vanwege hun witte habijt) werden genoemd bleek geen beletsel. 

Naar verluidt konden en kunnen de dames van dienst in Sint Catharinadal zich bijzonder goed vinden in het motto van de Norbertijner geloofsgemeenschap: ad omne opus bonum paratus ("tot elk goed werk bereid"). En in dit geval hebben ze zelfs prima werk afgeleverd met een verse oogst Norbertus. Knapperig en bitterig als verse witlof. Het witte vruchtvlees van groene appel, witte besjes, witte bloesem en witte perzik. Prima prestatie. 

Plus het voordeel - zeker voor de dames zelf - witte wijn op een witte habijt morsen geeft geen vlekken. 

wine-score-star
Wit
- Noord-Brabant - Nederland
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 16.95
wine-score-star
Wit
- Noord-Brabant - Nederland
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 16.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.