Dominio de Verderrubi Pita ‘Finca La Cantera’ - De Grote Hamersma

Dominio de Verderrubi

Pita 'Finca La Cantera' 2019
Geproefd op 3 september 2023

Onze beroemde Engelse collega Jancis Robinson vindt druif verdejo een aristocraat. Heeft ze gelijk in. Rueda in Noord-Spanje is z’n geboorteland en, vervolgt Robinson, de kalkgronden van het tot 900 meter hoge gebergte en de koele en vochtige atmosfeer dragen waarschijnlijk bij aan de adeldom van de verdejo. 

Normaal gesproken bereikt deze de liefhebber zonder dat ie met eikenhout te maken heeft gehad. Maar Emilio Pita (gelukkig is ie wijn gaan maken en geen broodjes gaan bakken) had met een klein perceeltje andere plannen. De verdejodruiven van Finca La Cantera gaf hij kostbaar Frans eiken en hun eigen lies (sobre lias) om hun jeugd op door te brengen. Nu wil zo'n opvoeding nog weleens plomp, lomp en kliklaminaterig uit de hoek komen en in het glas belanden. Pita niet. Fijn, gelaagd, fris-zonnig. Tikje tropen, partje perzik, fluisterende vanille, innerlijke beschaving, serene rust.  

wine-score-star
Wit
- Rueda - Spanje
Producent: Dominio de Verderrubi verdejo >
13%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 17.25
wine-score-star
Wit
- Rueda - Spanje
Producent: Dominio de Verderrubi
verdejo >
13%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 17.25
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.