Zuccardi

Chardonnay ‘Apelación Tupungato’ 2022
Geproefd op 29 september 2023

Nog niet zo lang geleden kwam wijn uit de Nieuwe Wereld, de wijnlanden buiten het oude Europa, overzichtelijk uit Chili, Australië of in dit geval Argentinië.

Daarna verschenen er streeknamen op het etiket, zoals bijvoorbeeld Mendoza. Vergelijkbaar met een wijn. die niet zomaar uit Frankrijk komt, maar uit de Rhône.

Hier gaan ze nog een stukje verder, worden ze nog wat preciezer. Deze chardonnay komt uit Argentinië, daarbinnen uit Mendoza, in Mendoza uit de Valle de Uco, en om precies te zijn uit de Apelación Tupungato in die Valle de Uco.

Is dat van belang? Ja. 

Wijn smaakt naar z’n druif: rijp, rijk, romig, het luxueuze fruit van een deftige chardonnay, met mango, ananas, passievrucht en bakbanaan, met fijn wat geuren van hout en vanille dankzij een zorgvuldige opvoeding op eiken vaatjes. Maar hij smaakt ook naar z’n wijngaard. Naar de hooggelegen, koele wijngaard in de Apelación Tupungato, die ‘m z’n frisse citrusgeur geeft, z’n sjieke zuren. Die ‘m doet smaken alsof hij uit een deftige, aloude Europese appellation komt. 

Ook de zojuist gearriveerde 2022 oogst heten we hier van harte welkom. 

wine-score-star
Wit
- Tupungato - Argentinië
Producent: Zuccardi chardonnay >
13%
vol
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 12.99
wine-score-star
Wit
- Tupungato - Argentinië
Producent: Zuccardi
chardonnay >
13%
vol
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 12.99