La Llorona Godello - De Grote Hamersma

La Llorona

Godello 2021
Geproefd op 26 oktober 2023

Maak kennis met de toekomstige wijnkoningin van Spanje. Geboren in Cadiz, inderdaad waar sherry vandaan komt, de wijnsoort waar wijlen onze eigen koningin Juliana zo dol op was. Maar sherry kon Veronica niet boeien. Haar pad ging naar Alvaro Palacios in Priorat, daarna ging ze de grens over, naar Nieuw-Zeeland. Om het later weer dichter bij huis te zoeken in Bourgogne, waar zij aan de slag kon bij het mythische Domaine de la Romanée-Conti. 

Maar Spanje riep haar terug, kon niet zonder koningin. Maar wel eentje die de handen uit de mouwen stak. Eerst bij bij Raul Perez in Bierzo, ook weer zo'n grote wijnmaker. Vanaf 2014 heeft Veronica echter haar eigen kelder en haar ster is rijzende.  Met dank aan haar rood van de mencía (zie ook daar) maar toch zeker ook vanwege haar wit van de godello, aka het nieuwe goud van Spanje. De koningin doet het niet voor minder en daar profiteren haar dankbare wijn minnende onderdanen van. 

Hand geplukt, trossen ontsteeld, schilinweking van een nacht, spontane gisting, grotendeels opvoeding op eiken vaten van verschillende grootte (15 maanden) en voor 15% op roestvrijstaal. Een buitengewone godello is het resultaat. Rokerig, gistig, licht oxidatief. Wit fruit, licht appelig, milde bitters, zachte zuren, punt-precies. 

wine-score-star
Wit
- Bierzo - Spanje
Producent: La Llorona godello >
12,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 36.25
wine-score-star
Wit
- Bierzo - Spanje
Producent: La Llorona
godello >
12,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 36.25
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.