Château de l’Aumérade Marie-Christine - De Grote Hamersma

Château de l'Aumérade

Marie-Christine 2021
Geproefd op 13 mei 2022

Cru Classé? Huh?! Dat is toch alleen in Bordeaux? - Nee hoor. Ook in de Provence. Vandaag de dag zijn er nog zo'n veertien domeinen of chateaux (ik kan er een paar naast zitten, omdat sommige domeinen weer van dezelfde eigenaar zijn) begunstigd met de status van Cru Classé. En net als in Bordeaux kunnen we zeggen: "Adel verplicht".

En dan hebben we opeens Marie-Christine in handen. Smoelt een beetje kinderlijk, maar smaakt volwassen. Marie-Christine is goed gevuld in tegenstelling tot het etiket doet vermoeden. Ze laat zelfs even haar tanden zien met lichte tannines. Marie-Christine wil graag serieus genomen worden. En gastronomisch is ze zeker. Bijna intellectueel. 

Wisselt een glimlach af met een frons; en een braam met een aalbes. Dekt alvast de tafel met sierlijke decoratie van tijm, rozemarijn en lavendel.  

wine-score-star
Rosé
- Côtes de Provence - Frankrijk
Producent: Château de l'Aumérade cinsault >grenache >syrah >
12,5%
droog
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 12.95
wine-score-star
Rosé
- Côtes de Provence - Frankrijk
Producent: Château de l'Aumérade
cinsault >grenache >syrah >
12,5%
droog
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 12.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.