Château de l’Horte

Rosé de l’Horte 2022
Geproefd op 31 maart 2023

De familie Briard maakt al zes eeuwen wijn in Zuid-Frankrijk, en de Nederlandse echtgenote van de huidige generatie, Jean-Pierre, krijgt het ook al aardig in de vingers. Met de modernste inzichten maken ze hier heerlijke wijnen vol traditie, geurend naar de inheemse druiven van de Languedoc, naar de wijngaard, Provençaalse kruiden…

Mooi woest en zonnig rood maken ze, en ook hun rosé is goedgespierd. Maar geenszins log of zwaarwichtig. Integendeel. Bekoorlijk teer van tint als sjieke Provencerosé, fijn van fruit, met ranke zuren. Dat is wijntaal voor: heerlijk voor de dorst, en een geur en smaak die daarna plezierig bijblijven.

Druiven grenache gris en cinsault leveren het fruit, de wijngaarden in de woeste Corbières geven er een eigengereid karakter aan. Rosé zonder poespas, fier van gestalte, met pit, pret en diepgang. Ook een pluspuntje: is sinds kort getooid met het goedkeuringsvignet Haute Valeur Environnementale. Geproduceerd met respect voor natuur en omgeving en de belendende percelen. 

wine-score-star
Rosé
- Vin de France - Frankrijk
Producent: Château de l’Horte cinsault >grenache gris >
12,5%
licht
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Plus € 5.49
wine-score-star
Rosé
- Vin de France - Frankrijk
Producent: Château de l’Horte
cinsault >grenache gris >
12,5%
licht
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Plus € 5.49