Dominio del Águila Pícaro del Águila - De Grote Hamersma

Dominio del Águila

Pícaro del Águila 2020
Geproefd op 9 september 2023

Eens moest het ervan komen. En dat werd 2010. Toen ging Jorge Monzón, voormalig tovenaarsleerling op Domaine de la Romanée-Conti, Vega Sicilia en Arzuaga, voor zichzelf beginnen. Met de oude percelen van de familie. Met stokoude stokken tempranillo onder andere, vaak zelfs nog niet geënte exemplaren. Wat gebeurt er dan? Dan mag je je al binnen een decennium scharen tussen de groten in de streek. 

We proefden al eerder twee jaargangen van zijn rood (2016 en 2019) en noteerden deze als 'Sterwaardig'. Thans hebben wij zijn clarete op de proeftafel, ontstaan uit een co-fermentatie van beide druiven gedurende 8-9 maanden op hout en een lagering van 16 maanden (zonder malo). Klinkt als het nadrukkelijk schallen van het eikenalarm? Je zou het zeggen maar het tegengestelde is het geval. Een heerlijk roosterruggengraatje geeft steun aan knapperig kersenfruit, besjes, kleine pruimen, oranjebloesem, roze peper, zonnige kruiderij en verfijnde tannines. Bijzondere clarete, unieke wijn. Kijk op het etiket en ontdek dat Jorge nog hoger reikt. Met de hulp van een adelaar, águila, is the sky the limit.

wine-score-star
Rosé
- Ribera del Duero - Spanje
Producent: Dominio del Águila blanca del pais >tempranillo >
14%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
QVSelect € 31.50
wine-score-star
Rosé
- Ribera del Duero - Spanje
Producent: Dominio del Águila
blanca del pais >tempranillo >
14%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
QVSelect € 31.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.