Dit is niet zomaar Stellenbosch, dit is Polkadraai. Twintig jaar geleden werd daar nog laagdunkend over gedaan: 'If the Simonsberg is the head of Stellenbosch and the Helderberg its heart, then the Polkadraai Hills are its arse.’
Hoe anders is het vandaag de dag gesteld met Polkadraai. Jonge, talentvolle wijnmaker zijn opgestaan en op zoek gegaan naar wijngaarden waar wat te halen valt. En in het geval van Polkadraai profiteren ze dan ook nog eens van een verkoelende oceaanbries en aanplant op 250 meter boven zeeniveau.
Druivenrassen doen er in dit geval niet zo toe voor de jonge wijnmaker Petri Venter. 'Alles wat in Bordeaux groeit en laten we er nog maar wat sangiovese en shiraz bij gooien.' Het levert een verrassende blend op. Zuid-Afrikaanse trots met Franse elegantie. Of zullen we gewoon zeggen arrogantie. Want dat zou wel terecht zijn.
Goed gemaakt! Complimenten voor Petri (he/him). Levendig met zijdezachte tannines. Bloemig met bessen en een VOC-schip aan specerijen. Weer eens wat anders bovendien. Wij van De Grote Hamersma zijn overtuigd.