Sierra de Toloño - De Grote Hamersma

Sierra de Toloño

2022
Geproefd op 6 mei 2024

Even eerst loftrompetteren in hoeverre dat al niet op het etiket gebeurt: 'Un Vino de Sandra Bravo' lezen we. Waarom zou je dat doen?

Bijvoorbeeld omdat je in 2019 bent uitgeroepen tot Best Young Wine Maker in Spanje die ervaring heeft opgedaan in Bordeaux, Toscane, Nieuw-Zeeland, Californië en in Priorat, Heeft na al die eindeloze airmiles, lange werkdagen en duizenden liters elders in 2012 zich gevestigd in La Rioja waar zij enkele perceeltjes wist te bemachtigen in het meest interessante deel van de postcode, Rioja Alavesa, om preciezer te zijn in Rivas de Tereso en Villabuena de Alava.

Een boutique winery is welbeschouwd het gevolg. Met oude tempranillo tot de beschikking, een wijnmakerij die 'slechts' oogt als een garagebox maar ondergronds verschillende verdiepingen telt, zodat 'de zwaartekracht' tijdens het wijnmaakproces zijn werk kan doen, de beheersing om niet te pronken met kostbaar en nieuw hout.

Ziehier haar basisrioja. Kloek, kruidig, kordaat. Bramen, wilde kersen, getemd en ingetogen, schaduwwerking, een kraakje groene peper, aanzet tot amaro, fijne cacaobitters die de tannines van de afdronk gezelschap houden.

Bravo.

wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Producent: Sierra de Toloño tempranillo >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Okhuysen € 14.90
wine-score-star
Rood
- Rioja - Spanje
Producent: Sierra de Toloño
tempranillo >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Okhuysen € 14.90
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.