Neleman Casas del Rey ‘Bobal Oolong’ - De Grote Hamersma

Neleman

Casas del Rey 'Bobal Oolong' 2021
Geproefd op 22 april 2024

De bobal-druif voelt zich met name op zijn gemak in de omgeving van Valencia en Utiel-Requena. Ooit reikte zijn ambities niet verder dan volume verzorgen voor alledaags rood en oppervlakkige rosado’s.

Maar vaardige wijnmakers ontdekken onvermoede kwaliteiten in ‘m. Helemaal als deze, zoals bij Neleman, nog een plotje met druiven afkomstig een eeuw oude stokken tot hun beschikking blijken hebben. Deze laten hun honderdjarigen vervolgens met de hand plukken, zorgen ervoor dat ze van de schrik kunnen bekomen door hun sap rust te geven op exclusieve T5 eiken vaten en zorgen voor een muzikale omlijsting tijdens het rijpingsproces met een speciale playlist. Welke tracks deze bevat is niet bekend maar helemaal uniek is de inzet van arbeidsvitaminen overigens niet. Ook het Chileense Montes zet muzieknoten in tijdens het wijnmaakproces, dat bij hen ook nog eens plaatsvindt in een volledig feng shui ingerichte wijnkelder.

Wat Neleman laat klinken is onbekend maar bij Montes bedienen ze zich in ieder geval van kloosterliederen. Hoe dan ook, werpt het inzetten van zo'n muzikale fruitmand nou een beetje zijn vruchten af? Zeker. Indrukwekkend rood met trouwens een dito prijskaartje. Wij noteren zwoele pruimerij, zongerijpte kersen in een rieten mandje, onthaaste en onthaarde frambozen, over cederhout fluisterende sweet spices, van dwangnageltjes ontdane tannines plus een afdronk die maar geen afscheid kan nemen.

Geen valse noot in te bekennen.

 

wine-score-star
Rood
- Valencia - Spanje
Producent: Neleman
14,5%
vol
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Neleman € 95.00
wine-score-star
Rood
- Valencia - Spanje
Producent: Neleman
14,5%
vol
Biologisch
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Neleman € 95.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.