Tenuta di Castellaro Ypsilon - De Grote Hamersma

Tenuta di Castellaro

Ypsilon 2021
Geproefd op 10 december 2023

Moet de wijde wereld in onder de veelgebruikte noemer 'Terre Siciliana' maar is echter veel bijzonderder: is afkomstig van het eilandje Lipari dat bij onder 'Sicilië' ressorteert. Woonachtig is daar de corinto nero, een druif die zich voornamelijk in Griekenland en Turkije ophield, die door de wijnmaker is voorgesteld aan de vrij lokale nero d'avola. Samen vormen zij een setje in deze Ypsilon en dat gaat ze buitengewoon goed af. Voetjes in de vulkaanbodem gehad. Zodoende een rosso met de transparantie en intensiteit van Etna-habitués als de nerello mascalese bijvoorbeeld. De handtekening van specialist Emilio Falsini is erin te herkennen, de oenoloog die ook tekent voor de Etna wijnen van Girolamo Russo.

Stralend voorbeeld van de expressiviteit van donkere kersen, besjes, rokerigheid, vuur, vlam en zonnigheid. Toch o zo fris, openhartig, benaderbaar, doordrinkbaar, een fijne structuur, lichtvoetig en onalledaags.

Ontdekking.

wine-score-star
Rood
- Terre Siciliane - Italië
Producent: Tenuta di Castellaro corinto nero >nero d’avola >
12,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Enoteca Sprezzatura € 20.25
wine-score-star
Rood
- Terre Siciliane - Italië
Producent: Tenuta di Castellaro
corinto nero >nero d’avola >
12,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Enoteca Sprezzatura € 20.25
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.