Domaine Rougeot Père et Fils ‘Les Vercherres’ ssa - De Grote Hamersma

Domaine Rougeot Père et Fils

‘Les Vercherres’ ssa 2021
Geproefd op 23 oktober 2023

In 2025 een feestje: Marc Rougeot begon het domein in 1975. Maar in plaats van dat hij vanwege het vijftigjarig bestaan Abraham op bezoek krijgt, begonnen de festiviteiten al eerder toen een aantal jaren geleden zijn zoon Pierre-Henri zich met de vinificatie en het wijngaardbeheer ging bezig houden. Sinds die tijd worden de 13 hectare wijngaarden in de nabijheid van Monthélie en Meursault biologisch- dan wel biodynamisch benaderd.

Eerste kennismaking met kennis en kunde van beiden betrof deze passetoutgrain. En die (in dit geval field)blend van gamay en pinot noir tref je nauwelijks nog in Bourgogne. Simpelweg omdat pinot noir solo nu eenmaal meer financieel gewicht in de schaal legt. Maar het lijkt of geld geen rol speelt bij de Rougeots. Kraakschoon werken daarentegen wel. Want dit is een ‘ssa’-uitvoering: sans sulfites ajoutés, geen sulfiet toegevoegd. Een en ander biedt ruim baan voor een ongekend zuivere, energieke en oorspronkelijke oerroodfruitsensatie. Frambozenfeest, kersensap, bessenbeleving, aardbeienaanzet plus bospaden, zonnig-vochtige herfstaarde, suèdetannines en mildmalse zuren.

Beleef ook de Les Vaux en de Les Vaux ‘ssa’ van het domein. Nog meer beleven: ervaar deze beide 2020-ers naast elkaar en proef de verschillen…

wine-score-star
Rood
- Bourgogne Passetoutgrain - Frankrijk
Producent: Domaine Rougeot Père et Fils pinot noir >
13,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 26.45
wine-score-star
Rood
- Bourgogne Passetoutgrain - Frankrijk
Producent: Domaine Rougeot Père et Fils
pinot noir >
13,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 26.45
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.