Cantine Due Palme Serre - De Grote Hamersma

Cantine Due Palme

Serre 2021
Geproefd op 18 april 2024

Druif susumaniello heet officieel susumaiello, en laten we maar meteen eerlijk bekennen dat ook wij dat niet uit ons hoofd wisten. Verder dan ‘zeldzame Zuid-Italiaanse druif waar we wel eens fijne wijn van hebben geproefd’ ging ons geheugen niet. Troost: de kenners weten er ook niet veel meer van dan dat hij verwant is aan een handvol andere minder bekende Italiaanse druiven. En dat er zeer weinig van ids: op het laatste moment van turven 72 hectare. Dat is minder wijngaard dan menig bordeauxchâteau bezit.

En de smaak? Denk aan een nero d’avola, maar dan verfijnder. Warmbloedig, zonnig. Maar onder al die zwoele weelde voorzien van meer pit en beet en finesse. Tussen de rijke bonbonneriegeuren huist fijnzinnige kruidigheid, een straffe espresso, en een fiere afdronk. En dat alles voor een zeer sympathieke prijs.

 

wine-score-star
Rood
- Salento - Italië
Producent: Cantine Due Palme susumaiello >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 12.80
wine-score-star
Rood
- Salento - Italië
Producent: Cantine Due Palme
susumaiello >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 12.80
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.