Lozärn Carménère - De Grote Hamersma

Lozärn

Carménère 2018
Geproefd op 21 juni 2021

Is het een tikfout of is het opzettelijk: carménère waar carmenère de juiste schrijfwijze is. Zou zomaar eens het laatste kunnen zijn. Wijnmaker Salome Buys-Vermeulen verloor haar hart aan deze druif in 2012.  ‘It was love at first sip’ herinnert zij zich toen zij destijds voor het eerst een high end Chileense carmenère proefde. De liefde voor de trots van het Zuid-Amerikaanse Chili werd in 2014 vertaald naar de aanplant van carmenère in het Zuid-Afrikaanse Robertson. En waarschijnlijk vanwege de eigen kijk op de materie: carménère...

Een ding is zeker: op en top de druif. Jong nog. Lichtvoetig bijna, zou je kunnen stellen: de wijngaard is immers nog geen tien jaar oud. Maar de eigenheid is daar. Bramen en chocoladeboontjes. Zwarte kersen en espresso. Mokka en nootjes. Rokerigheid en fijne zuren.  Zie overigens ook de bordeauxblend met cabernet sauvignon, Kay's Legacy. 

Consumentenrichtprijs € 12,00- € 13,00

Let op! Deze wijn is nog niet te koop in Nederland en zoekt nog een importeur. Meer informatie vind je hier

wine-score-star
Rood
- Robertson - Zuid-Afrika
Producent: Lozärn carmenère >
14%
vol
Te koop bij Prijs
Wijn zoekt importeur € 0.00
wine-score-star
Rood
- Robertson - Zuid-Afrika
Producent: Lozärn
carmenère >
14%
vol
Te koop bij Prijs
Wijn zoekt importeur € 0.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.