Marchesi di Barolo Peiragal - De Grote Hamersma

Marchesi di Barolo

Peiragal 2018
Geproefd op 19 oktober 2021

Toen Ernesto Abbona op z’n twintigste eigenaar werd van het prestigieuze Marchesi di Barolo, op zich al opmerkelijk, was het eerste wat hij deed nog veel opmerkelijker. Hij liet van hun belangrijkste single vineyard, middenin Barolo gelegen, de nebbiolo vervangen voor de eenvoudigere druif barbera.  

Jawel. Waarom? Gewoon omdat het kon. Daarmee bedoelde Ernesto: het is niet de druif die hier regeert, maar het terroir. Barbera zal hetzelfde, prachtige resultaat geven. En warempel: barbera die kan tippen aan nebbiolo, is zelfs wat vrolijker met z’n dikke rode fruit, krenten, robuust en amandel-marsepeinen inborst. Uit een verrukkelijk jaar voor barolo en barbaresco. Maar zoals gezegd: dit is een barbera die zich daarmee kan meten. Gul, rijk en prachtig in balans wat betreft zuren, bitters en body. 

wine-score-star
Rood
- Barbera d’Alba - Italië
Producent: Marchesi di Barolo barbera >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 27.95
wine-score-star
Rood
- Barbera d’Alba - Italië
Producent: Marchesi di Barolo
barbera >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 27.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.