Rust en Vrede Cabernet Sauvignon - De Grote Hamersma

Rust en Vrede

Cabernet Sauvignon 2021
Geproefd op 25 januari 2024

Rust en Vrede. Tegenwoordig zou je er een moord voor doen. Maar ja, dan is het weer gedaan met de rust en de vrede. Laten we de kalmte bewaren, contemplatieve momenten gaan koesteren met een slow wine binnen handbereik. Gemaakt op een domein met een anno van 1694 in de gevelsteen. De cabernet sauvignon van Block 4 gaat wat minder lang terug: 2000. De grond ter plekke is Helderberg-graniet en Tafelberg-zandsteen en dat heeft dan weer een paar miljoen jaar op de teller staan. Enfin. De recente 2021 oogst heeft er op gefloreerd.

Hand geplukt. Hand gesorteerd. Aparte fermentatie per perceel. Twee tot drie weken in open top fermenters. Zeven dagen vergisting met pump overs en vier maal daags een punch down. Bijna twee jaar op Frans eiken.

Geen haast. Kalme cassis. Terug leunende braam. Ontspannen kers. Langzaam drogende kruiden. Luierende laurier. Leer in de zon. Serene zuren. Talmende tannines. Treuzelende afdronk. Extra mooie zuren die dit jaar. Extra goed daardoor.

Rustig van genieten. En in vrede vooral ook

wine-score-star
Rood
- Stellenbosch - Zuid-Afrika
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 29.95
wine-score-star
Rood
- Stellenbosch - Zuid-Afrika
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 29.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.