Leitz

Cabernet Sauvignon 'Motiv'
Geproefd op 23 november 2021

Het blijft natuurlijk alcoholvrij. Kortom, de ‘echte’ wijndrinker mist wat maar wie per se rood zonder die levensbedreigende component wenst te drinken hoeft bij deze cabernet sauvignon niet bang te zijn dat zijn of haar op hun beurt smaakpapillen bedreigd worden. Aardige, roodfruitige, sappige, licht gespicede rotwein met zelfs wat houvast. De nieuwe botteling presenteert zich iets overtuigender.

Toegegeven, zoals al dat gedealcoholiseerde rood is ook deze wat aan de zoete kant. Daar schijnt nu eenmaal niet aan te ontkomen te zijn in dit genre. Ofschoon de Motiv pinot noir van dat euvel wat minder kent. Maar wie niet schroomt om enigszins tegen de mores in zo’n rode Leitz enige tijd achter een gesloten koelkastdeur te parkeren dan gaat in het glas de deur van de snoepwinkel op zijn beurt straks wat minder wijd open.

Attentie: het label meldt alcoholvrij maar beide rode Motiv wijnen bevatten 0,5 procent. En jawel, dan mag ie nog steeds als ‘alcoholfree’ door het leven. Op vruchtensappen kom je die claim zelfs helemaal niet tegen terwijl deze niet zelden ook een dergelijk percentage bevatten. En ook de banaan mag zonder: 0,1 procent.

Misschien ook eens leuk om mee te proosten? Of toch liever een glaasje Motiv?

wine-score-star
Rood
- Rheingau - Duitsland
Producent: Leitz cabernet sauvignon >
0,5%
licht
Alcoholvrij
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 9.99
wine-score-star
Rood
- Rheingau - Duitsland
Producent: Leitz
cabernet sauvignon >
0,5%
licht
Alcoholvrij
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 9.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.