Cheval de Katarzyna Mavrud - De Grote Hamersma

Cheval de Katarzyna

Mavrud 2021
Geproefd op 7 januari 2024

Machtige mavrud. Daar ook wel bekend als kachivela en tsiganka. Bulgaar van oorsprong. Haar op de handen. Haar op de tanden. Wel keurig gewassen overigens. Met shampoo waarin een zweempje menthol te bespeuren valt. Hoe dan ook, een verademing tussen al die vrolijk-fruit-zoetigheid-lachebekjes die kwispelend en kopjes gevend op schoot springen.

Cheval blijkt overigens een raspaardje. Autochtone druif met fiks wat tannines, ausdauer, een karrenvracht donker fruit en nog zo wat stevigheden. Geeft tannines de sporen zonder zelf te ontsporen. Behoorlijk veel eigengereid rood voor dit geld. Ook het nieuwe oogstjaar toont karakter.

Wie ’m decanteert (aanbevolen) neemt niet zijn meest frêle kristallen karaf. Op tafel verschijnen dan tevens stoofpotten van de buitencategorie. Kip en kalf trekken ‘m niet. Denk aan rund, lam of voor the not faint hearted, schaap.

wine-score-star
Rood
- Thracian Valley - Bulgarije
Producent: Cheval de Katarzyna mavrud >
14,5%
vol
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Jumbo € 6.65
wine-score-star
Rood
- Thracian Valley - Bulgarije
Producent: Cheval de Katarzyna
mavrud >
14,5%
vol
Sterwijn
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Jumbo € 6.65
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.